Szorakozás-Sport

Sportolási Lehetőségek

Vodice az aktív kikapcsolódást kereső üdülni vágyók számára sem jelent csalódást, hiszen sportolási lehetőségek teljes tárházát ajánlja mindenki számára.

Kerékpárutak és kerékpárbérlés

A kerékpározásban az a szép, hogy szinte bárhol űzhető, csak egy bicikli szükséges hozzá. A hegyi kerékpározás szerelmesei a Vodice körül elterülő Okit-hegységben tehetik próbára magukat, a kicsit könnyebb útvonalra vágyók pedig választhatják a partmenti utat. Az sem probléma, ha a kétkerekűt valamilyen okból kifolyólag nem sikerült magukkal hozni, hiszen városszerte bérelhetők igencsak barátias áron! A bérbeadók nagyon rugalmasak, ugyanis bérelhetünk egész napra, de akár csak pár órára is!

Sport Kerékpár - Térkép

Sport Kerékpár

Parasailing

A parasailing egy extrém sport, melynek során egy motorcsónak által húzott ejtőernyőre van szerelve egy- vagy két hely az adrenalinfüggők számára. Válaszhatunk akár 30 perces kört is magunknak, garantáltan izgalmas lesz első másodpercétől az utolsóig! Ezen felül pedig természetesen a kilátás is gyönyörű onnan föntről, egyszerűen káprázatos a víz színe.

Sport Parasailing

Jet-ski

Az ember számára nincs is jobb a szabadság érzeténél, ezt pedig a jet-ski bérlés teljes mértékben kielégíti. Újonnan szerzett járgányunk elvisz minket, ahová csak akarjuk, legyen szó festői öblökről, nemzeti parkokról, vagy a szomszédos városról. A kezdőknek sem kell félniük, hiszen van lehetőségük egy rövid eligazításon részt venni, vagy útnak indulhatnak kísérővel is

Sport Jetski

Bungee Jumping

A Vodicétől néhány kilométerre fekvő šibeniki hídnál kipróbálható a mára már talán legikonikusabbá vált extrém sport, a bungee jumping. Azok, akik képesek legyűrni félelmüket és alávetik magukat biztosan katartikus állapotba kerülnek majd a felszabaduló adrenalin hatására. Amennyiben szeretnénk, az ott dolgozók kamerával is rögzítik ugrásunkat, a felvételeket pedig megőrizhetjük emlékként.

Sport Bungee Jumping

Tenisz

A sportolás az egészséges élet alapja, ezért érdemes utazásunkba is becsempézni, amennyire csak időnk engedi. A tenisz kiváló kikapcsolódás a nyaralás ideje alatt, mivel nem kell nagyszámú csapatokat szervezni, egy barátságos meccshez elég mindössze 2 fő. Vodicén 3 teniszpálya is található, mindenki ki tudja választani a hozzá legközelebbit, vagy számára legszimpatikusabbat.

Sport Tenisz

Búvárkodás

Vodice gyönyörű vízzel és gazdag tengeri élővilággal rendelkezik, szinte adja magát a búvárkodás lehetősége. Az alámerülők szeme elé nem csak gyönyörű halak, osztrigák és korallok tárulnak, hanem az úgynevezett hajótemetőt is láthatják! Helyileg beszerezhető búvárengedély, emellett rendszeresen búvártanfolyam is indul!

sport_7_buvarkodas

Edzőterem

Az edzés szerelmeseinek nem kell lemondaniuk hobbijukról a nyaralás idejére, hiszen apartmanjaink közelében, a Hotel Olympia felszerelt edzőterme bárki számára igénybe vehető! Igény esetén személyi edző segít az edzés lebonyolításában.

Sport Edzőterem

Hajóbérlés

Vodice tengerparti paradicsom révén számos hajóbérlési lehetőséget nyújt az idelátogatóknak. Amennyiben van tengeri jogosítványa, bérelhet kategóriájának megfelelő hajót és felfedezheti vele a környező szigeteket. Ha nem rendelkezik jogosítvánnyal, akkor is van lehetősége kellemes túrahajózásra, hiszen az 5 lóerőnél kisebb teljesítményű hajók vezetői engedély nélkül kölcsönözhetők.

Szórakozási lehetőségek Vodicén

Vodice belvárosa nem csak nappal kínál szórakozási lehetőségeket. Akik az éjszakába vágynak, azok garantáltan nem fognak csalódni, hiszen a központ számos bárt és klubot tár a bulizni vágyók elé.

Szórakozóhelyek

Makina Caffe bar: Nappal kellemes kávézó, este pedig fergeteges party helyszín a Obala Ive Juriceva Cota 20. szám alatt található Makina Caffe bar. Aki nem akar messzire menni, de bulizni vágyik, annak ez a hely a tökéletes választás, mivel csak a bazársorig kell elsétálni az apartmanoktól, ami kb. 20 percnyi sétát jelent. Ide kattintva található egy kis ízelítő az itteni éjszakából: Makina .

Hookah bar: A Hookah bárban nappal sem áll meg az élet, egész nap várják az ide látogatókat. Érdemes figyelni facebook oldalukat, mivel a szórakozóhelyen szinte minden este előadó lép fel, emellett számos eseményt is szerveznek a szezon alatt. Aki White Partyra, vagy élő zenére vágyik, annak ideális célpont az Ul. Ljudevita Gaja 8. szám alatt elhelyezkedő bár, amit a városba befelé sétálva könnyen megtalálunk a part mentén. Facebook oldalukat ide kattintva találhatod: Hookah.

Baloo Beach Club: Baloo szórakozóhely nappal klubzenével és medencével, éjjel pedig hatalmas partykkal várja a bulizni vágyókat. Ha koktélozás közben egy kis felfrissülésre vágysz, medencézni támad kedved, ezt a helyet ajánljuk. A klubot a Hookah bárral szemben a part menti sétányon találod Ul. Ljudevita Gaja 6D. címen. Facebook oldalukat ide kattintva megtekintheted: Baloo.

Hacienda: A diszkó Magistrala 42. szám alatt található meg Vodicén. A szórakozóhelyet a főút mentén haladva érhetjük el a város szélén, azonban a klubba 21 éves kor alatt nem engednek be senkit, ezért ezt mindenképp vegyük figyelembe programszervezéskor! Aki táncolni és bulizni szeretne egész éjszaka, annak itt a helye. A remek hangulatról dj-k gondoskodnak, a többi már csak rajtunk múlik. Facebook oldalukat itt tekintheted meg: Hacienda.

Ha beszélgetős estre vágyunk a barátainkkal, számos bárt találunk a városban és az apartmanok közelében egyaránt, ahol csendes zene mellett koccinthatunk, vagy kártyapartyt rendezhetünk.

Séta a városban: Vodice

Az aktív nyaralásra vágyók rengeteg programról olvashatnak honlapunkon, azonban nem is kell olyan messzire menni, ha kirándulni támad kedvünk a sok strandolás után. Vodice óvárosa számos kincset rejteget, épületei között történelmi emlékekre, kellemes bárokra, ínycsiklandó ételekre, vagy nyüzsgő üzletekre is bukkanhatunk, ha a part menti sétányon ellátogatunk a központba.

Az idevezető út is egy külön élmény, mivel a sétálóutcáról gyönyörű kilátás nyílik a vízre, éttermek és bárok csalogatják a sétálókat, a városba érve pedig a kikötőben csodálhatjuk meg az ott lehorgonyzott hajókat. Itt található az ACI Marina Vodice (Adriatic Croatia International Club) hajósklub is, ami közkedvelt hely a tenger szerelmesei számára.

Története

Változatos programok Vodice óvárosában

A várost mai nevén először 1402-ben jegyezték fel, ami a voda szóból ered, jelentése víz. Ezt jelentős édesvízforrásáról kapta, ennek és termékeny földjének köszönhetően a területen hamar kialakult a mezőgazdaság, olajbogyó és szőlőtermesztés.

Arausa néven már a római birodalom része volt, a XV. század elejétől egészen a XVIII. század végéig a velencei köztársaság fennhatósága alá tartozott. A város fontos szerepet töltött be a törökök elleni védelemben, magas városfal védte a támadásoktól. A török veszély elmúltával virágzásnak indult Vodice. A falakat és őrtornyokat lebontották, a megmaradt kőtömböket házak építésére használták fel. Sajnos ma már csak találgatni lehet, hol voltak eredetileg a városfalak, mert nyom nélkül lebontották őket. Az egyik őrtorony, a Coric, a mai napig megtalálható az óvárosban.

Vodice hangulatos, szűk utcáiról híres, itt helyezkedik el a Szent Kereszt plébániatemplom, mely egy kis kápolna helyére épült barokk stílusban egy šibeniki mester tervei alapján. A városközpontban egy második világháborús emlékmű is található, mely nagyon közkedvelt a történelem szerelmesei körében.

Látnivalók

Bazársor

Ha az esti órákban kedvünk támad egy jó sétához, akkor a Vodice központjában elhelyezkedő bazársor a tökéletes program számunkra. Az apartmanoktól végig a parton haladva kellemes séta vezet el idáig. Érdekessége, hogy nem csak butikokkal és ajándékboltokkal találkozhatunk, vannak itt kávézók, szórakozóhelyek, éttermek, bárok, emellett itt található a piac, mely friss áruval várja az ide látogatókat. Ha megéhezünk vásárlás közben, ehetünk pattogatott kukoricát, vattacukrot, sőt akár különleges gumicukrokat is, hogy újult erővel kutassunk az otthoniaknak a tökéletes szuvenír után.

Édességbolt egy kalózhajón

Bizony, jól olvasod. Ha édességre vágysz, látogass el az Ul. Obale Matice Hrvatske 17, 22211, Vodice cím alatt található kalózhajó stílusú üzletbe, ahol különleges cukorkák közül válogathatsz. Nem csak a gyermekek számára élvezet!

 

Kisvasút

Ha nincs kedvünk sétálni, nem kell aggódnunk, mivel Vodice területén naponta többször városnéző kisvasút köröz, amire felpattanva kedvező áron megnézhetjük a nevezetességeket. A vasút két végállomása, a vodicei kikötő és a Hotel Imperijal között többször is megáll, remek szórakozás kicsik és nagyok számára egyaránt.

Akvárium és Múzeum

A tengerparti nyaralásnak remek része lehet az élővilág, hajóskultúra megismerése. Az Ul. Obale Matice Hrvatske 123, 22211, Vodice cím alatt található Aquarium & Museum of Maritime Tradition múzeum tökéletes helyszín a vízi világ felfedezéséhez. Kiállítások, hajómakettek, amfórák mutatják be a tenger szépségeit. 

 

 

Hasznos tudnivalók

Gyógyszertár az orvosi rendelő mellett a kikötőnél lévő konzummal szemben található Roca Pave 6, Vodice cím alatt. Higiéniai felszereléseket a Müllerben (Obala Ive Juričeva Cota 23, 22211, Vodice), BIPA-ban (Obala Ive Juričeva Cota 2, 22211, Vodice) is megtalálhatjuk.

Vodicén posta a Obala Ive Juriceva Cota 4, 22211, Vodice cím alatt található,  022/ 443 145 telefonszámon érhető el.