Hajós vizsga

NEMZETKÖZI BELVÍZI+TENGERI HAJÓS VIZSGA

Az ICC+B jogosítvány egyszerre tartalmazza a belvízi+tengeri hajóvezetői engedélyt!

Horvát tengeri B-s tanfolyam (1 napos - 430€ / fő):

Ez az engedély az egész Adriai tengeren érvényes és 30 bruttó tonnás hajót lehet vele vezetni, ez nagyjából 20 méteres hajónak felel meg és legfeljebb 12 fő befogadó képességig. Korlátlan teljesítményű jet-skit, motoros és vitorlás hajót szabad vezetni ezzel az engedéllyel és legfeljebb 12 tengeri mérföldre lehet eltávolodni a parttól vagy szigettől. A felkészítés és a vizsga helyszíne Zadarban van és egy nappal a vizsga előtt kerül sor rá. A felkészítés időtartama nagyjából 3 óra és másnap, vagyis a vizsga napján van egy ismétlés is, amely nagyjából 1 órás. A helyszíni felkészítés előtt a jelentkezők kapnak tananyagot is. A betöltött 16. életévtől szabad vizsgázni és nem szükséges orvosi vizsgálat, illetve az engedélyt nem kell megújítani. A vizsga csak szóbeli és magyar-angol nyelven zajlik, időtartama nagyjából 10 perc/fő. A sikeres vizsga után az engedély kézhez vehető.

 

Szükséges dokumentumok, amit a vizsgázó magával hoz:
- 2 db igazolványkép (2,5 x 3 cm)
- Személyi igazolvány vagy útlevél másolata

 

Nemzetközi belvízi és tengeri ICC + B hajóvezetői tanfolyam (1 napos - 580€ / fő):

Ennél a tanfolyamnál két engedélyt kap a jelentkező a sikeres vizsga után. Az egyik engedély a tengeri B, ezzel 30 bruttó tonnás hajót szabad vezetni az Adriai tengeren. A másik engedély pedig horvát nemzetközi kombinált engedély (ICC), ezt az engedélyt 20 méterig lehet használni a belvízen, tengeren pedig 15 méteres hajót szabad vezetni. Mindkét engedéllyel korlátlan teljesítményű jet-skit, motoros és vitorlás hajót szabad vezetni legfeljebb 12 fő befogadó képességig, illetve legfeljebb 12 tengeri mérföldig szabad eltávolodni a parttól vagy szigettől. Az ICC engedélyt Magyarországon is lehet használni és még a következő országokban: Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Egyesült Királyság, Fehéroroszország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Litvánia, Luxemburg, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Svájc és Szlovákia.  A felkészítés és a vizsga helyszíne Vukovar és egy nappal a vizsga előtt kerül sor rá. A felkészítés időtartama nagyjából 4 és fél óra és másnap, vagyis a vizsga napján van egy ismétlés is, amely nagyjából másfél órás. A helyszíni felkészítés előtt a jelentkezők kapnak tananyagot is. A betöltött 16. életévtől szabad vizsgázni és nem szükséges orvosi vizsgálat, illetve az engedélyt nem kell megújítani. A vizsga csak szóbeli és tolmács segítségével zajlik, időtartama nagyjából 20 perc/fő. A sikeres vizsga után az engedély kézhez vehető.

 

Szükséges dokumentumok:

- 3 db igazolványkép (2,5 x 3 cm – vizsgázó magával viszi)

- Személyi igazolvány vagy útlevél másolata (előre kell elküldeni lefényképezve vagy szkennelve)
- Autós B-s jogosítvány másolata (előre kell elküldeni lefényképezve vagy szkennelve)

 

Aki szeretne jelentkezni ICC-s vizsgára úgy, hogy nincsen autós B-s jogsija, az csak elmegy a saját Magyarországi háziorvosához és az orvos ír neki egy sima papírt (magyarul is elég), hogy a jelentkező egészséges és alkalmas a hajózásra. Csatolva küldök egy üres példányt is.

 

Horvát tengeri C-s tanfolyam (4 napos - 980 € / fő ):

Ezzel az engedéllyel 30 bruttó tonnáig lehet hajót vezetni, ez nagyjából 20 méteres hajónak felel meg és legfeljebb 12 fő befogadó képességig. Ez a hivatalos skipper engedély, amely a világ összes tengerén érvényes és korlátlan teljesítményű jet-skit, motoros és vitorlás hajót szabad vezetni. Ennél a képesítésnél nincsen távolságbeli korlátozás. A felkészítés és a vizsga helyszíne Zadar és az egész folyamat 4 napos. Az elmélet 25 órás, a gyakorlat pedig 6 órás. Ennél a képesítésnél van orvosi vizsgálat is, ez szintén Zadarban lesz megtartva az első nap folyamán. Az orvosi vizsgálat érvényessége 5 év, így 5 évente frissíteni kell a képesítést. A helyszíni felkészítés előtt a jelentkezők kapnak tananyagot is. A betöltött 18. életévtől szabad vizsgázni. A vizsgán van minimális gyakorlat is, a szóbeli pedig magyar-angol nyelven zajlik, időtartama nagyjából 15 perc/fő. A sikeres vizsga után az engedély postai úton lesz kiküldve.

 

Szükséges dokumentumok, amit a vizsgázó magával hoz:
- 1 db igazolványkép (3 x 3,5 cm)
- Személyi igazolvány vagy útlevél másolata

 

Melyik vizsgához milyen tananyagot kell előre kiküldeni:
A B-s vizsgához: B - vizsga és hajók fényei
Az ICC vizsgához: ICC, B - vizsga és hajók fényei
A C-s vizsgához: C - vizsga, B - vizsga és hajók fényei

Jelentkezés: